September slippet til Cadus byr på noen utmerkede whiskyer

sept slipp

Norske whiskyentusiaster har en forkjærlighet for Islay whisky, og det er lett å forstå. Øya i vest er kanskje mest kjent for kraftig røykfylte whiskyer, men en rekke destillerier på Islay produserer også noen unpeated varianter.  6. september lanserer Cadus 3 nye Islay whiskyer gjennom Vinmonopolets bestillingsutvalg. To peated varianter, og en unpeated whisky. To tilårskomne, og en litt yngre whisky. Alle fra øya i vest. Som mange kanskje har sett og ventet spent på, kommer en 40 år gammel Bunnahabhain, en 8 år gammel Bunnahabhain og en 25 år gammel Bowmore.

I fra Rare Find serien til Gleann Mòr Spirits har vi funnet frem den 25 år gamle Bowmore på 53,1%, som på Whiskybase står oppført med en rating på 89,50 og som også fikk 89 fra Thomas Øhrbom i Whisky Saga. En whisky han kaller «Dirty – with class». På polet slippes den i et MEGET begrenset antall flasker til kr 7646,-

I samme serien, og i et like begrenset antall flasker kommer den 40 år gamle Bunnahabhain (unpeated) med en cask strength ABV på 45,2%. Den har en rating på 91 på Whiskybase, men Thomas fra Whisky Saga ga den 93/100 og kalte den «Fricken’ amazing!» Den er prist til 15 720,- på Vinmonopolet.

For de som vil ha en peated Bunnahabhain, tar vi inn den 8 år gamle tapningen til Gleann Mòr Spirits. Ikke i Rare Find serien, men jeg har blitt opplyst at dette er en single, ex bourbon cask, selv om det ikke står det på flaska. Denne har en ABV på 50%. Whisky Saga har gitt den en svært respektabel poengsum på 87 av 100. Som med de aller fleste slipp fra Cadus, er denne også begrenset, men det kom noen kasser med denne til Norge.

Husk! 6. september er datoen. Happy Hunting!

Facebook
Twitter
LinkedIn